Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

SAD: Zbog Covida i lošeg vremena otkazano 2.700 letova

Preuzmite sliku

Sjedinjene Američke Države i dalje se suočavaju s prekidima zračnog prometa, dijelom zbog pandemije Covida-19, a dijelom zbog lošeg vremena koje je zahvatilo dijelove zemlje. Više od 2.700 letova otkazano je u subotu, što je više od polovine od gotovo 4.700 letova širom svijeta, prema podacima na web stranici FlightAware.

Avio  kompanije širom svijeta suočavaju se s problemima osoblja zbog karantene u vezi s novim infekcijama koronavirusom. Istovremeno, vremenski uslovi u SAD-u uzrokuju i probleme u zračnom prometu jer centralni dio  SAD-a prekrivaju obilne snježne padavine.

Najgore pogođena američka avio kompanija bila je SkyWest, koja je u subotu morala otkazati 23 posto redovnih letova. Zračne luke O'Hare i Midway bile su najgore, s više od 1.000 prijavljenih otkaza. Ovo područje posebno je pogođeno snježnim padavinama.

U Sjedinjenim Državama od 24. decembra otkazano je ukupno više od 12.000 letova, javlja britanski BBC.

Danas, kada će se mnogi nakon božićnih i novogodišnjih blagdana vratiti kućama, očekuju se novi poremećaji s obzirom na prognozu snijega i jakog vjetra. Prema FlightAwareu, u Sjedinjenim Državama već je otkazano najmanje 1500 letova, prenosi francuska novinska agencija AFP. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,