Ponedjeljak, 30. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

353

OPORAVLJENI

8

UMRLI

6
Preuzmite sliku

SAD: Tropska oluja Barry približava se obali, bez struje skoro 30.000 potrošača

Tropska oluja Barry nastavila je da se kreće prema Louisiani, a prognostičari predviđaju da će se pretvoriti u uragan.

Prema navodima Entergy Louisiana više od 29.000 potrošača u subotu ujutru oko dva sata ostalo je bez električne energije, prenosi Anadolu Agency.

Najveći problemi su zabilježeni u okruzima Jefferson, Lafourche, Assumption i Terrebone, koji se nalaze na jugu američke države Louisiana.

Zastoji u snabdijevanju električnom energijom podudarili su se s upozorenjima na tornada izdatim od strane Nacionalne meteorološke službe za tri okruga koja graniče sa Jeffersonom na zapadu, blizu New Orleansa. Upozorenja su istekla u 2.15 sati, nakon što je oluja izašla iz tog područja.

Nacionalni centar za uragane objavio je savjete za subotu u kojima kaže da je Barry bio oko 115 kilometara južno od Morgan Cityja, blizu mjesta gdje se očekuje da će se spustiti na kopno u jutarnjim satima.

Prema savjetima, očekuje se da da će se oluja kretati na sjever kroz dolinu Mississippija do nedjelje uvečer, ali i da će postepeno slabiti kako se bude kretala prema unutrašnjosti sa jugo-centralne obale. Rubovi oluje već su se počeli spuštati na Louisianu, donijevši obilnu kišu zbog koje su neki priobalni putevi pod vodom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,