Petak, 4. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

SAD: Priveden ubica roditelja u univerzitetskom kampusu

James Eric Davis, 19-godišnji student koji je osumnjičen da je ubio roditelje u kampusu Univerziteta Central Michigan, uhapšen je, saopštili su američki zvaničnici, prenosi Anadolija.

Centrala za hitnu komunikaciju Michigana na internet stranici objavila je da je osumnjičeni Davis uhapšen u subotu rano ujutru bez incidenata. Dodaju da je Davis primijećen u vozu koji je prolazio kroz sjeverni dio kampusa nešto iza ponoći.

Pucnjava u kampusu dogodila se u petak, na dan kada su roditelji došli po djecu uoči sedmodnevnog proljetnog raspusta. Više od stotinu policajaca, među njima neki s teškim naoružanjem i u maskirnim uniformama, nakon pucnjave su pretraživali naselja u blizini Central Michigan univerziteta u nastojanju da pronađu 19-godišnjeg studenta.

Univerzitet Central Michigan je dvoje ubijenih identifikovao kao majku ubice Divu Davis i oca Jamesa Davisa, policajca u Bellwoodu, predgrađu Chicaga.

Iz policije su saopštili da je Davis junior u četvrtak uvečer od strane policijskih službenika u kampusu odveden u bolnicu zbog problema sa drogom, te da se vjerovatno radilo o predoziranju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje