Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

SAD: Pomoću Google Eartha nakon 22 godine pronađeno tijelo nestale osobe

Preuzmite sliku

Nakon što je automobilom prije 22 godine sletio u jezero u saveznoj američkoj državi Florida, posmrtni ostaci Amerikanca Williama Moldt nađeni su zahvaljujući internet pregledniku Google Earthu.

William Moldt je 7. novembra 1997. godine napustio noćni klub u malom mjestu Lantana, a od tada mu se gubi svaki trag. Zahvaljujući Google Earthu, njegovo vozilo je pronađeno na dnu obližnjeg jezera 22 godine kasnije.

Osoba koja je putem Google Eartha istraživala područje gradića Wellingtona, primijetila je vozilo u jezeru, zatim je o tome obavijestila prijatelja iz Wellingtona koji je pomoću drona provjerio i potvrdio da se u jezeru nalazi vozilo.

O slučaju je obaviještena policija, te je 28. augusta ove godine iz jezera izvučeno vozilo, u kojem su nađene kosti. Sedam dana kasnije, nakon što su obavljene neophodne analize, utvrđeno je da je riječ o posmrtnim ostacima nestalog Moldta.

Nakon provjere snimaka Google Eartha iz 2007. godine, utvrđeno da se i tada na snimcima vidi vozilo u jezeru, ali niko to ranije nije uspio primijetiti. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,