Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

SAD: Otac i dvoje djece magistrirali istog dana na istom univerzitetu

Preuzmite sliku

Otac i njegovo dvoje djece istog su dana magistrirali na ogranku Državnog univerziteta u Mississippiju, stekavši zvanje magistra u oblasti obrazovanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Commondre Cole, njegov sin Ja’Coby Cole i kćerka Iesha Gully bili su među 153 magistara univerziteta.

Commondre Cole predaje u srednjoj školi “Northwest”, Ja’Coby Cole predaje u osnovnoj školi “Oakland Heights”, u okrugu Meridian. Kćerka Gully predaje u osnovnoj školi “Northeast” Elementary u okrugu Lauderdale.

“Ovo je veliko dostignuće za našu porodicu. Želim da nastavim i da idem naprijed, da budem primjer i pokažem svojoj mlađoj braći i sestrama i ostatku moje porodice da to možemo. Počeli smo snažno i završili tako”, rekla je Gully za WTOK-TV.

Ja’Coby Cole je rekao da nikada nije mislio da će odmah postati učitelj.

“Znao sam da ću morati da imam drugi plan, pa sam razmišljao o maminim, očevim i sestrinim stopama. Svi su oni edukatori i mislio sam da bi bilo najbolje da idem njihovim koracima”, rekao je mlađi Cole.

Njihov otac Commondre Cole je rekao da njegova supruga, Jessica Gully-Cole, također predaje u školi i da ga je upravo ona potakla da se vrati na fakultet s njihovom djecom.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,