Subota, 8. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

SAD oborio dnevni rekord: Od jučer više od 42.000 novozaraženih koronavirusom

Preuzmite sliku

Na Floridi je zabilježeno 9.000 novih slučajeva zaraze, što je također dnevni rekord. Osim Floride, rekordan dnevni broj slučajeva zabilježen je u Arizoni, Californiji, Georgiji, Mississippiju, Missouriju, Oklahoma, Južnoj Carolini, Tennesseeu i Utahu

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), koja ima status zemlje najteže pogođene koronavirusom, zabilježen je rekordan broj novozaraženih u jednom danu, jer je od jučer zaraženo više od 42.000 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima objavljenim na web platformi “Worldometer” broj novozaraženih u SAD-u se značajno povećava naročitu u južnim i zapadnim saveznim državama.

Na Floridi je zabilježeno 9.000 novih slučajeva zaraze, što je također dnevni rekord. Osim Floride, rekordan dnevni broj slučajeva zabilježen je u Arizoni, Californiji, Georgiji, Mississippiju, Missouriju, Oklahoma, Južnoj Carolini, Tennesseeu i Utahu.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Bijeloj kući kazao kako su uspjeli usporiti širenje epidemije.

“Danas smo ovdje jer imamo povećan broj slučajeva zaraze u južnim državama. Predsjednik Trump je želio da američki narod obavijestimo o onome što radimo i kakve su promjene u odnosu na prije dva mjeseca”, rekao je Pence.

Pence je dodao kako je na koronavirus ukupno testirano više od 30 miliona ljudi, te kako trenutno bilježe rast broja zaraženih u oko 16 država.

Na pitanje da li se SAD po pitanju COVID-19 vratio na stanje od prije dva mjeseca, Pence je odbacio takve tvrdnje.

U SAD-u je od koronavirusa umrlo više od 127.000 ljudi, a broj zaraženih premašio je 2,5 miliona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,