Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

SAD: Nađena djevojčica koja je nestala prije dvije godine, držali je u sobičku ispod stepenica

Preuzmite sliku

Paislee Shultis (6), koja je nestala prije dvije godine, pronađena je u tajnoj sobi ispod stubišta u Saugertiesu u američkoj saveznoj državi New York.

Detektiv njujorške policije uočio je njezina mala stopala u hladnom i mokrom skrivenom prostoru.

Djevojčicu su navodno oteli njeni biološki roditelji nakon što su 2019. izgubili skrbništvo nad njom. Policija vjeruje kako su je skrivali u kući u kojoj živi njezin djed s očeve strane.

Pronađena u tajnoj sobi ispod stubišta

Nakon što je primila informaciju da se Paislee nalazi u kući u gradu Saugerties, u okrugu Ulster, policija je dobila nalog za pretragu kuće. Otac Kirka Shultisa, koji je vlasnik kuće, bio je tamo kada je policija obavila pretres i rekao da nema saznanja o tome gdje se Paislee nalazi.

Međutim, nešto više od sat vremena nakon potrage, jedan od detektiva je primijetio da su stepenice koje vode u podrum kuće čudno konstruisane. Nakon što je uklonila nekoliko ploča, policija je pronašla Paislee i njezinu biološku majku Cooper kako se skrivaju u, kako je policija opisala, “malom, hladnom i mokrom” ograđenom prostoru.

Kolege i on morali su upotrijebiti alat kako bi uklonili nekoliko drvenih stepenica i tad su ugledali par sićušnih stopala.

Žena i dva muškarca iz kuće uhapšeni su i optuženi zbog ugrožavanja dobrobiti djeteta. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,