Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ruska avijacija uništila 20 tenkova IDIL-a (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ruska vojska je saopćila da je u ponedjeljak bombardirala deset meta Islamske države (IDIL), posebno u pokrajini Damask šestog dana svoje vojne intervencijeu Siriji.

Radi se o prvim ruskim zračnim udarima u regiji glavnog sirijskog grada. Prema saopćenju ruskog ministarstva odbrane, taktički bombarderi, avioni za napad na kopnu ruske avijacije izveli su 15 letova.

Bombardirano je deset meta terorista“, precizira se u saopćenju.

Moskva tvrdi da je uništila zapovjedna mjesta u pokrajini Alep, jedan položaj IDIL-ovih boraca, dvadesetak tenkova i dva skladišta municije na istoku pokrajine Homs, kao i 30 oklopnih vozila u pokrajini Idleb.

Međutim posebno, u zračnim udarima su pogođena dva položaja u planinskom sektoru pokrajine Damask, gdje su unušteni jedno komandno mjesto IDIL-ovih boraca i komunikacioni čvor, prema saopćenju.

Ruska avijacija je prošle sedmice započela kampanju zračnih udara u Siriji. Rusija tvrdi da njeni udari gađaju samo grupu Islamska država, ali Ankara i njene zapadne saveznice optužuju Moskvu da koncentrira svoje napade na sirijske umjerene snage. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,