Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Romkinja podijelila svoju priču o udaji sa 16 godina: ‘Prisilili su me da se udam, bio mi je to najgori dan u životu’

Preuzmite sliku

Romkinja iz Irske Bridget Wall redovito na TikToku dijeli detalje iz svog života, a nedavno je otkrila kako nije znala za svoj dogovoreni brak, sve do tog jutra.

“Prisilili su me da se udam, a do dana svadbe nisam znala ni da se udajem, a kamoli za koga”, ispričala je o jednom jutru kad se probudila, a na krevetu je dočekala velika bijela vjenčanica. Brak, kaže, nije uspio, a bivši je muž već dvije sedmice nakon vjenčanja počeo zlostavljati, no od njega se uspjela razvesti tek sedam godina kasnije, u 23. godini, prenosi vecernji.hr.

@bridgey_barbaraAnswer to @lizmc10 #fypシ♬ original sound – Bridget wall

“Nisam bila žena, bila sam još dijete”, rekla je u svom videu i objasnila zašto neke romske porodice još uvijek za svoju djecu dogovaraju brakove. Razlog je, kaže ona, to što ne žele da im se djece žene za neku drugu rasu, vjeru ili narod, pa radije izaberu nekog iz zajednice čiju porodicu poznaju i ko im se sviđa.

“Ako je manja zajednica događa se da se ženimo i međusobno, s rođacima, ali to je danas u Irskoj rijetkost”,  rekla je i dodala da u svakom slučaju djevojke moraju napraviti šta im roditelji kažu.

@bridgey_barbaraThought I jump on this trend even tho I done shit 🤣🤦🏻‍♀️ #tiktoktraditions #fypシ #irish #traveller #girll

♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] – Hoàng Read

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje