Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rihannina fondacija donirala pet miliona dolara za borbu protiv koronavirusa

Preuzmite sliku

Rihannina fondacija donirala je 5 miliona dolara različitim organizacijama koje pomažu u naporima u borbi protiv koronavirusa, piše CNN

Fondacija Clara Lionel donaciju je objavila u izjavi u subotu, prenosi Tuzlanski.ba.

“Kad smo započeli ove godine, nismo mogli zamisliti kako će koronavirus tako dramatično izmijeniti naše živote. Nije važno ko ste ili odakle ste, ova pandemija će uticati na sve nas. A za one koji su najosjetljiviji na svijetu, najgore bi tek moglo doći.”, objavila je fondacija.

Fondacija je donirala novac za direktnu pomoć, partnere u zdravstvu, Fond solidarnosti u odgovoru Svjetske zdravstvene organizacije COVID-19 i Međunarodni odbor za spašavanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Clara Lionel Foundation (@claralionelfdn)

Fondacija je rekla da je njezin cilj odmah mobilizirati široki odgovor u saradnji s partnerima na terenu.

Donacija će također pomoći u zaštiti domorodačkih zajednica pružanjem resursa za borbu protiv virusa.

Rihanna je pokrenula fondaciju Clara Lionel 2012. Neprofitna organizacija, nazvana u čast svojih baka i djedova, finansira programe obrazovanja i reagiranja u kriznim situacijama širom svijeta.

Ostale poznate ličnosti – među kojima su Justin Timberlake, Donatella Versace i mnogi NBA igrači – također su donirali sredstva za pomoć školama, bolnicama i bankama s hranom koje je preplavila pandemija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,