Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Putin: Srbija može da računa na podršku Rusije

Preuzmite sliku

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je tokom razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem principijelan stav da treba pronaći uravnoteženo rješenje za pitanje Kosova i Metohije, saopšteno je iz ruskog Kremlja.

U saopštenju se navodi da je ruski lider naglasio da potencijalno rješenje mora da odobri Savjet bezbjednosti UN. Iz Kremlja ističu da je Vučić tokom telefonskog razgovora iznio svoju procjenu situacije u vezi sa rješenjem za pitanje Kosova i Metohije, na osnovu njegovih kontakata sa liderima drugih zemalja.

“Ruska strana potvrdila je principijelan stav u vezi sa pronalaženjem uravnoteženog rješenja za pitanje Kosova i Metohije, koje bi kasnije trebao da odobri Savjet bezbjednosti UN”, naglašeno je u saopštenju.

Putin je napomenuo da Srbija može da računa na podršku Rusije, kako u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, tako i u vezi sa drugim ključnim pitanjima u budućnosti, javio je TASS.

Vlasti takozvanog Kosova jednostrano su proglasile nezavisnost od Srbije u februaru 2008. godine, koju nije priznalo više od 60 zemalja, uključujući Rusiju, Indiju, Kinu i pet zemalja članica EU. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,