Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Putin primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19

Preuzmite sliku

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopćio je da je primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19, tri sedmice nakon što je primio prvu dozu.

Ruski čelnik objavio je da je vakcinisan, što je držano van očiju javnosti, na sjednici Ruskog geografskog društva u srijedu, na kome je učestvovao putem video linka.

“Upravo sada, prije ulaska u ovu dvoranu, primio sam drugu dozu vakcine. Nadam se da će sve biti u redu. Čak se ni ne nadam koliko sam siguran u to.”, kazao je Putin.

Putin je primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa 23. marta, također bez prisustva kamera, a Kremlj nije objavio koju je od tri vakcine trenutno odobrene za upotrebu u Rusiji predsjednik primio.

Imunizacija ruskog čelnika uslijedila je nekoliko mjeseci nakon pokretanja široke kampanje vakcinacije protiv COVID-9 u Rusiji – u odgodi koja je zbunila mnoge, dok neki kritičari tvrde da je to doprinijelo ionako prisutnoj nevoljnosti građana prema vakcinaciji.

Ruske vlasti dale su regulatorno odobrenje za tri vakcine domaće proizvodnje – Sputnik V, EpiVacCorona i CoviVac, prenosi AP. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,