Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pucnjava u Chicagu na proslavi Dana nezavisnosti, najmanje šest mrtvih

Preuzmite sliku

Proslava u Highland parku, predgrađu Chicaga, povodom američkog praznika 4. jula iznenada je prekinuta nakon što je ispaljeno više hitaca.

Guverner savzene države Ilinois JB Pritzker napisao je na svom zvaničnom Twitteru da su policijski službenici na mjestu nesreće, te da su preuzeli sve neophodne mjere.

“Državna policija je na mjestu nesreće i stavili smo sve državne resurse na raspolaganje zajednici. Nastavit ćemo da radimo sa lokalnim zvaničnicima kako bismo pomogli onima koji su pogođeni”. poručio je Pritzker.

Kako prenosi Guardian, ubijeno je najmanje petero. Policija Highland parka kaže da su 24 osobe prebačene u bolnice, dok vlasti i dalje tragaju za osumnjičenim. Svjedoci kažu da je masa bježala od pucnjave, a drugi su vidjeli najmanje pet okrvavljenih ljudi kako leže na zemlji te još jedno prekriveno tijelo.Prema informacijama očevidaca, čulo se više od 20 ispaljenih hitaca. Vlasti u Illionisu objavile su da je slavlje povodom 4. jula otkazano.

U SAD-u Dan nezavisnosti proslavlja se 4. jula (Fourth of July). Riječ je o državnom je prazniku kojim se slavi donošenje Američke deklaracije o neovisnosti. Tim povodom se širom države organizuju proslave i parade.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,