Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pucnjava na koledžu u Rusiji: Student ubio kolegu, troje ranio i izvršio samoubistvo

Preuzmite sliku

U pucnjavi na građevinskom koledžu u ruskom gradu Blagoveshchensku poginule su dvije osobe, dok su tri povrijeđene, saopštila je press-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Amurske oblasti.

Ruska državna istražna komisija je saopštila kako je 19-godišnji student u gradu Blagoveshchensku u blizini granice s Kinom unio lovačku pušku na nastavu u četvrtak i da je otvorio vatru po ostalim učenicima, ubivši jednog i teško ranivši troje ostalih.

Policija je saopštila kako je jedan mladić dotrčao do patrolne policije koja se nalazila u blizini, te je rekao kako je nepoznata osoba otvorila vatru kod koledža, prenosi Fena.

„Kada su se inspektori popeli na drugi sprat škole, vidjeli su muškarca sa oružjem. On je pucao na inspektore, policajci su odgovorili. Napadač je bio blokiran u amfiteatru“, saopštili su u policiji.

Nakon toga je napadač izvršio samoubistvo.

Studenti i uposlenici koledža su napustili zgradu, koledž je zatvoren a nastava prekinuta.

Dvoje ranjenih učenika je prebačeno na operaciju u lokalnu bolnicu, a jedno od  njih je u kritičnom stanju.

Iako su pucnjave u školama u Rusiji relativno rijetke, u posljednjim godinama je zabilježeno nekoliko nasilnih napada na učenike.

Prema trenutnim podacima, razlog za pucnjavu bi mogao biti konflikt među vršnjacima, prenosi N1.

Student poljoprivrednog koledža, koji se nalazi pored građevinskog, izjavio je za Sputnik da je student koji je otvorio vatru bio maltretiran.

„U grupi su ga maltretirali… On je počeo da puca na ulici“, izjavio je sagovornik agencije koji je imao poznanike koji su znali napadača.

Još uvijek se na mjestu događaja nalaze policija, hitna pomoć i vatrogasci.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje