Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pucnjava na festivalu u SAD-u: Ima i mrtvih, napadač ubijen (VIDEO)

Preuzmite sliku

U Pucnjavi koja se u nedjelju dogodila na festivalu u Gilroyu, u Kaliforniji, južno od San Francisca, ima “žrtava”, saopštila je policija ne otkrivajući druge pojedinosti. ABC News piše o najmanje četvero mrtvih i 15 ranjenih.

Policija je nekoliko minuta nakon početka pucnjave susrela napadača, pucala u njega i ubila ga, javlja CNN. Tokom pucnjave, svjedoci tvrde da su vidjeli i drugog napadača. Policija za sada nije potvrdila njegovo postojanje i upletenost u ovaj napad.

Na konferenciji za novinare, voditelj policijske postaje Gilroy, Scot Smithee, rekao je da je nejasno je li drugi osumnjičenik došao u kontakt s policijom te dodao kako još nemaju opis tog pojedinca.

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Julisse Contreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

– Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na koga posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo – rekla je Contreras, prenosi NBC News.

– Uz zahvalnost onima koji su prvi stigli na mjesto događaja u Gilroyu, moje misli su uz povrijeđene u ovom bezumnom nasilju – objavila je na Twitteru kalifornijska senatorica Kamala Harris koja se takmiči za nominaciju demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Jedan od svjedoka rekao je za KGO-TV kako je napadač upucao njegovu 12-godišnju sestričinu kada je njegova porodica bježala s mjesta pucnjave.

– Vidjeli smo rupu od metka u njezinoj nozi, a ona je plakala – rekao je novinarima.

– Brzo je trčala, zato nismo odmah znali da je pogođena. Vjerovatno se radilo o adrenalinu – kazao je i dodao kako je djevojčica prevezena u bolnicu.

Žena koja je prodavala med na festivalu, izjavila je za CNN-u da je napadač zamalo upucao njezinu unuku.

– Ispričala mi je kako ga je pogledala ravno u oči i kada je vidjela da je krenuo porema njoj, pobjegla je i sakrila se – rekla je trgovkinja i dodala kako je pritom spasila život trogodišnjem sinu njezinog poslodavca. Naime, djevojčica je zgrabila dječaka i zajedno s njim se sakrila ispod jedne kutije dok je napadač pucao unaokolo.

Trgovkinja je rekla kako je njen poslodavac ustrijeljen u nogu, a da je njegova supruga upucana tri puta.

– On je u kritičnom stanju, oboje su na operaciji u bolnici Valley Medical. Nemam nikakvih vijesti o njima. Ne znam što se događa – rekla je. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,