Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi radni dan na poslu: Pao u vlastitu smrt nakon što je visio sa balona na zrak

Preuzmite sliku

Njegova je firma tvrdila da tragediju izazvala njegova nepažnja. Nije ispravno rukovao balonom, kazali su. Bolničari na mjestu događaja proglasili su ga mrtvim, rekao je njegov poslodavac.

Kineski radnik koji je radio s balonima na vrući zrak pao je preko 90 metara u vlastitu smrti nakon što ga je prvog dana na poslu balon slučajno odvukao u zrak, piše Daily Mail.

Žrtva je navodno pritisnula korpu o tlo kad je balon, inače lakši od zraka, neočekivano poletio i poveo ga sa sobom.

Njegova je firma tvrdila da tragediju izazvala njegova nepažnja. Nije ispravno rukovao balonom, kazali su. Bolničari na mjestu događaja proglasili su ga mrtvim, rekao je njegov poslodavac.

Nesreća se dogodila 2. oktobra u kampu za letenje balonom Youyi Manor u Zhuzhouu, gradu na prefekturi u južnoj kineskoj provinciji Hunan.

Radnik se očajnički držao za rub korpe prije nego što je izgubio stisak kad se balon spuštao, prenosi 24sata.hr.

Uznemirujući snimak na društvenim mrežama prikazuje muškarca kako visi sa strane korpe dok je putovao na desetke metara iznad zemlje. Na kraju je pao, a šokirani ljudi su ga promatrali s tla.

Glasnogovornik vazduhoplovnog sportskog kluba Lexiang, koji vodi kamp, ​​rekao je lokalnim novinarima da je žrtva univerzitetski student. Firma ga je angažovala kao privremenog radnika da vodi turiste i obavlja kopnene zadatke tokom osmodnevnog kineskog praznika koji je započeo 1. oktobra.

Žrtva, kojoj je plaća bila 120 juana (30 KM) dnevno, upravo je stigla u kamp i prošla sat vremena obuke prije nego što se dogodio događaj, dodao je njegov poslodavac.

Kaže se da je nesretnika balon povukao dok je rukama pritiskao korpu. Njega i ostale pridošlice naučili su to činiti tokom njihove edukacije.

Balon se iznenada digao jer su se svi ostali potiskivači korpi nenajavljeno pustili, rekao je glasnogovornik, a žrtva to nije primijetila. Izjavio je da novi radnici nisu ‘pažljivo slušali’ tokom svoje obuke ili slijedili službeni postupak.

Firma je saopštila da je nazvala hitnu pomoć minutu nakon što je žrtva pala, a nakon neuspjelih napora spašavanja proglašen je mrtvim.

Uznemirujući snimak pogledajte ovdje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,