Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pronašli ih promrzle: Majka odvela djecu u šumu na -15 °C i skinula ih gole

Preuzmite sliku

Natalia Vazina, ljubavnica ruskog milijardera Ilye Klyueva, optužena je za pokušaj ubistva svoje troje djece na ‘najnehumaniji mogući način’, ostavila ih je gole na -15 stupnjeva u šumi da umru od hladnoće.

Povod za pokušaj ubojstva, kako pišu ruski mediji, bio je ‘njena sramota što živi u grijehu’. Nije mogla tako nastaviti živjeti pa je sa sobom u šumu povela svoje troje djece Grigoryja (9), Lazara (2) i Marfu (11 mjeseci). Skinula je odjeću sa sebe i s djece. Srećom, pronašao ih je čovjek koji je šetao psa. Bili su katastrofalnom stanju.

Djeca su bila u teškoj hipotermiji i sigurno bi umrla u sljedećih sat vremena da ih slučajni prolaznik nije pronašao. Natalia je imala teške promrzline na nogama i rukama. Svi su u bolnici. Natalia je dugo bila u vezi s ruskim milijarderom, koji je oženjen i ima četvero djece. Upoznali su se kada je ona radila u jednoj od njegovih zlatarni. Ubrzo su započeli aferu, a on joj je kupio kuću u luksuznom predgrađu Moskve gdje je živjela s troje djece.

Međutim, u međuvremenu je shvatila da više ne može živjeti u grijehu pa je sa sobom htjela odvesti i djecu. U svoju odbranu, Natalia je rekla da joj je neko ‘nešto’ stavio u hranu i da nije bila pri sebi kad je s golom djecom bosa hodala po šumi na -15. Istraga je u toku, a djeca se oporavljaju. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,