Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Probudila se iz kome poslije pet mjeseci i saznala da njen vjerenik živi sa drugom

Preuzmite sliku

Bree Duval (25), djevojka iz Australije, koja je svojevremeno živjela u Kanadi, nije ni slutila koliko će joj se život promijeniti poslije kobnog događaja u augustu 2020. godine. Tada je pala sa krova i doživjela nesreću dok je bila u baru na vrhu jedne zgrade.

Njen pad rezultirao je sa nekoliko slomljenih kostiju i povredom mozga, pa ja smještena na odjeljenje intenzivne njege, gdje su se ljekari trudili da je održavaju u životu.

Ljekari su joj tada dali samo 10 posto šansi da preživi. Njeni roditelji nisu dozvolili ljekarima da isključe aparate koji su je održavali u životu i u roku od tri sedmice Bree je počela pokazivati znake napretka.

Na svu sreću, poslije tri mjeseca se probudila iz kome, ali je patila od amnezije i naredna dva mjeseca nije mogla da se sjeti svog prijašnjeg života, uključujući i svog vjerenika.

Pet mjeseci poslije nesreće, počela je da se prisjeća života kakav je ranije živjela, ali kada je pokušala da pozove svog vjerenika, sa kojim je bila četiri godine u vezi, otkrila je da je on u potpunosti ignoriše i da je nastavio dalje sa svojim životom.

Bree je otkrila da, kada je konačno dobila svoj mobilni, odmah poželjela da ga kontaktira, ali je tada otkrila da je on nije posjetio nijednom dok je ležala u bolnici.

– Otvorila sam poruke jer sam htjela da mu pošaljem poruku, a tada sam vidjela poruku žene koja mi je napisala da je sada ona sa njim. Napisala je i da se preselio kod nje, da žive zajedno sa njenim sinom i da me moli da ga ne kontaktiram, kazala je Bree.

– On mi se uopšte nije javio od kako sam završila u bolnici, ostavio me je potpuno samu. Nije mi dao nikakvo objašnjenje i ne razumijem zbog čega se to dogodilo, rekla je ova djevojka, koja je svoje trumatično iskustvo podijelila na društvenim mrežama.

Takođe, ona nije bila u mogućnosti da vidi svoje roditelje, koji zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, nisu mogli da je posjete.

Zbog strogih mjera koje su u tom trenutku u Australiji bile na snazi, njeni roditelji su pisali čak i vladi za odobrenje da uđu u Kanadu, jer su mislili da će morati da se oproste od nje.

– Odbili su ih, nisu im dali nikakvo objašnjenje za to, samo su jednostavno rekli “ne”. Tada je moja majka rekla ljekarima u Kanadi da me održavaju u životu i da ni pod kojim okolnostima ne isključuju aparate, rekla je Bree i dodala da to što je konačno mogla da vidi svoje roditelje jeste bio razlog da se u potpunosti oporavi od teške nezgode.

– Bila sam zbunjena, uplašena i plakala sam svakodnevno. Ovo je iskustvo kome nikome ne bih poželjela i više ne želim da se odvajam od svoje porodice, rekla je ona.

Bree sada živi u Australiji kako bi bila u blizini svoje porodice. Njena priča postala je viralna na društvenoj mreži TikTok, a ona sada pokušava da nastavi sa svojim životom i ponovo pronađe sreću, prenosi Mirorr.

@hotcomagirl1 Real coma experience vs. senior year coma experience! #fyp #coma #braininjuryawareness #braininjurysurvivor ♬ original sound – HotComaGirl113

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,