Subota, 7. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Priznanje za Sanu: Bosanka na listi 10 vodećih mladih inovatora u svijetu

Vodeći američki naučni časopis za biološke nauke “BioSpace” svrstao je Sanu Alajmović na listu 10 vodećih mladih inovatora do 40 godina.

Uvrštavanje na ovu listu veliko je priznanje mladim liderima koji daju važan pečat naučnim istraživanjima u oblasti biofarmacije i bioloških nauka u svijetu.

Sana Alajmović je jedina na listi koja nije Amerikanka. Ona je Šveđanka, bosanskohercegovačkog porijekla, a direktorica je švedske kompanije “Sigrid Therapeutics”.

Povodom ovog priznanja, oglasila se Sana kazavši da je veoma ponosna i zahvalna na međunarodnom interesu koji kompanija “Sigrid” dobija.

Zahvalila se svom timu u kompaniji na pozitivnoj energiji koja je svakodnevno pokreće da ide naprijed, dodavši da kompaniju “Sigrid” čeka uzbudljiv period jer su sve bliže tržištu sa svojim prvim proizvodom za sniženje nivoa šećera u krvi kod osoba koje imaju rizik da razviju dijabetes tipa 2.

Inače, ovoj kompaniji i njenoj suosnivačici je nedavno dodijeljena nagrada “Almi Invest's Startup Pitch” za najbolju kompaniju godine, na događaju održanom u Stockholmu na kome je učestvovalo više od 300 učesnika, većinom investitora i poduzetnika. (Moja BiH)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje