Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo El Risitas, čovjek najpoznatijeg smijeha na svijetu

Preuzmite sliku

Popularni televizijski glumac i komičar Juan Joya Borja, poznatiji po nadimku ‘El Risitas’, preminuo je u 65. godini života u bolnici Virgen del Rosio u španjolskom gradu Sevilla.

Zbog bolesti je bio u bolnici od septembra 2020. godine, a zbog lošeg zdravstvenog stanja mu je amputirana i noga. El Risitasa su u srijedu prvo prebacili iz bolnice de la Caridad u Univerzitetsku bolnicu Virgen del Rocio, gdje je i umro.

Na američkoj platformi za streaming videa Twitch El Risitas je bio poznat kao meme pod nazivom “KEKW“, koji je zapravo predstavljao njegov prepoznatljivi zarazni smijeh.

Planetarnu slavu stekao je čuvenim smijehom u jednoj od svojih emisija, čiji su dijelovi titlovani na stotine svjetskih jezika i iskorišteni za više od milion situacija.

Naime, u intervjuu iz 2007. godine je na šaljiv način i uz smijeh ispričao anegdotu o svom prvom danu na poslu kada je radio u restoranu pored okeana, pišu lokalni mediji.

Tada je ispričao kako je masne i izuzetno prljave tave zavezao uz štap i ostavio ih u slanom okeanu da se preko noći operu. Međutim, kada je ujutro stigao na to mjesto, ostala je samo jedna od 20 tava, jer ih je plima odnijela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje