Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo 94-godišnjak koji se nije okupao 50 godina

Preuzmite sliku

U Iranu je u 94. godini preminuo čovjek koji je bio poznat po tome što se posljednjih 50 godina nije kupao, a sve to iz straha da će se razboljeti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Starac pod nadimkom “Haji” u selu Dejgah, u okrugu Farsband, nije se okupao više od 50 godina iz straha da će se razboljeti, piše iranska novinska agencija IRNA.

U tekstu se navodi kako su prije nekoliko godina mladi ljudi iz sela pokušali da odvedu starca u kupatilo, ali nisu uspjeli. Priča se da je starac, kada je shvatio da ga drugi put vode do obližnjeg potoka da ga operu, iskočio iz automobila i pobjegao.

 • Starac, koji je izbjegavao kupanje jer se plašio da će se razboljeti, okupao se godinama kasnije uz napore mještana. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije, 94-godišnjaku je pozlilo i preminuo.

  Saznaje se također da se starac, koji je svojom izdržljivošću u teškim prirodnim uslovima bio poštovan u svom selu, nikada nije ženio.

  Govorilo se također da starac, koji je boravio u šupi bez vrata koju su sagradili mještani, godinama nije bolovao ni od kakve bolesti, iako je jeo hranu koju je nalazio u smeću.

  Starac, čiji je razlog za odabir ovakvog načina života nepoznat, bio je psihički stabilan sve do smrti, te je bio svjestan aktuelnih problema u svojoj zemlji i svijetu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,