Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednička debata: Trump i Biden se sukobili oko pristupa pandemiji

Preuzmite sliku

U drugoj i posljednjoj debati u predsjedničkoj kampanji, aktuelni predsjednik Donald Trump i demokratski kandidat Joe Biden sukobili su se oko pristupa pandemiji novog koronavirusa, nešto manje od dvije sedmice prije izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom debate na Univerzitetu Belmont u Nashvilleu, u državi Tennessee, Trump je još jednom branio svoj pristup borbi protiv COVID-19 iznijevši tvrdnju da je manje ljudi umrlo tokom globalne pandemije nego što su modeli predviđali.

“Borimo se protiv toga. Borimo se vrlo žestoko”, poručio je Trump, dodavši kako je u Arizoni, Floridi i Teksasu došlo do velikih skokova broja zaraženih za koje je rekao da su “nestali”.

“Na nekim mjestima ima i skokova i skokova. I oni će uskoro nestati”, istakao je Trump.

Biden je podsjetio da je više od 220.000 Amerikanaca umrlo od posljedica zarazne bolesti.

“Svako ko je odgovoran za toliki broj smrtnih slučajeva ne smije ostati predsjednik SAD-a”, naglasio je demokratski kandidat za predsjednika.

Biden je tvrdio da se očekuje da će “biti još 200.000 Amerikanaca mrtvih u vremenu od sada do kraja godine” i da Trump nema sveobuhvatan plan za borbu protiv koronavirusa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,