Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznata manekenka marširala na protestu podrške Palestini u New Yorku

Preuzmite sliku

Bella Hadid, poznata manekenka palestinskog porijekla, bila je među stotinama ljudi koji su se u subotu okupili u New Yorku protestujući protiv nasilja u Palestini.

Manekenka, čiji je otac Mohamed upravo iz Palestine, viđena je kako šeta ulicama Bay Ridgea u tradicionalnoj odjeći, zajedno sa maramom keffiyeh, mašući velikom palestinskom zastavom.

Na svom Instagram profilu podijelila je seriju fotografija i videozapisa i napisala: ”Onako kako osjeća moje srce .. Biti u blizini toliko lijepih, pametnih, uvaženih, dragih, ljubaznih i velikodušnih Palestinaca na jednom mjestu nosi osjećaj cjelovitosti! Mi smo rijetka pasmina!”.

Ranije tokom dana, prisjećajući se svog palestinskog nasljeđa, Bella je objavila fotografiju vjenčanja bake i djeda, zajedno sa slikom njihove djece, uključujući Bellinog oca.

Hadid je podijelila i vlastitu fotografiju na kojoj je u suzama, uz opis u kojem je naglasila kako osjeća dubok bol zbog Palestine i “svoje palestinske braće i sestara danas i svaki dan”, te kako joj gledanje snimaka nasilja “slama srce na 100 različitih dijelova”‘.

Na njenom profilu može se pronaći i fotografija od prije 4 godine na kojoj Hadid nosi transparent “Free Palestine”, a u čijem opisu poziva na edukaciju o dešavanjima u Jerusalemu.

“Oduvijek je bilo #freepalestine. UVIJEK. Imam puno toga da kažem o ovome, ali za sada, molim vas pročitajte i educirajte se. Ovdje se ne radi o religiji. Ovdje se ne radi o izbacivanju mržnje na jedne ili na druge. Ovdje se radi o izraelskoj kolonizaciji, etničkom čišćenju, vojnoj okupaciji i aparthejdu nad palestinskim narodom koji traje GODINAMA!”, napisala je Bella u opisu fotografije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje