Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Posljednji govor Donalda Trumpa: Vratit ćemo se u nekom obliku

Preuzmite sliku

Donald Trump je u pratnji supruge Melanije stigao u vojnu bazu Andrews gdje se obratio pristašama.

U govoru je zahvalio svima na saradnji. Naglasio je da su puno postigli, a potom je nakratko prepustio riječ prvoj dami koja je rekla:

“Bila mi je čast biti vaša prva dama, hvala ti na ljubavi i podršci.”

“Ovo što smo napravili bilo je fantastično prema svim standardima – ponovo smo izgradili američku vojsku, stvorili novu silu pod nazivom “svemirska sila”. Nismo bili obična administracija. Pobrinuli smo se za veterane. Obavili smo sjajan posao. Ako sve bude kao dosad, vidjet ćete sjajne brojke. Naša ekonomija će biti poput svemirskog broda, imamo najveću i najbolju ekonomiju. Pandemija nas je snažno pogodila, ali napravili smo gotovo medicinsko čudo i uspjeli pronaći cjepivo za devet mjeseci iako je razvoj cjepiva trebao trajati godinama”, rekao je Trump.

Ostavili smo srce na terenu, istakao je u govoru. “Bila mi je velika privilegija biti vašim predsjednikom”, poručio je. “Uvijek ću se boriti za vas, slušati i mogu reći da budućnost ove zemlje nikad nije bila svjetlija. Novoj administraciji želim puno sreće i uspjeha. Zbogom, volimo vas i vratit ćemo se u nekom obliku!”, poručio je Trump. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje