Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Posljedice uragana: Pljačkaši krali laptope i robu iz trgovačkog kompleksa

Američka policija u Miamiju uhapsila je više od 50 pljačkaša tokom udara uragana “Irma” i poslije oluje.

Gradski zvaničnici ukinuli su juče policijski sat od 19.00 do 7.00 sati, koji je bio na snazi od nedjelje, 10. septembra.

Kako se situacija polako vraća u normalu, policijski zvaničnici rekli su da će policija raditi u smjenama po 12 sati, 24 sata na dan, kako bi se građani obeshrabrili da vrše kriminalna djela, piše “Daily Mail”.

“Nećemo tolerisati kriminalne aktivnosti ili pljačku od strane lica koja koriste situaciju”, rekao je novinarima šef policije Luis Kabrera.

Incident u “Volmartu” dogodio se u subotu, 9. septembra, u sjevernom dijelu Miamija, rekao je portparol policije Alvaro Zabaleta. Policija je uhapsila šest ljudi 11. septembra i optužila ih za provalu u prodavnice u trgovačkom kompleksu prije nego što su pobjegli sa robom, uključujući cipele, torbe i laptop računare.

Pokušaji pljačke zabilježeni su širom grada, rekao je gradonačelnik Tomas Rehalado. “Mislim da je strašno da neko na taj način koristi trenutnu situaciju i okolnosti”, rekao je policijski komesar u Miamiju Fransis Suarez. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,