Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Porodice putnika u nevjerici: Ništa nam ne govore, nadam se da je mama otišla drugim letom (FOTO)

Preuzmite sliku

Aviom je uzletio u 08.38 sati po lokalnom vremenu, a kontakt sa avionom izgubljen je u 8.44 sati. 

Najcrnje vijesti pogodile su jutros porodice putnika na letu Ethiopia Airlinesa iz Adis Abebe u Etiopiji za Nairobi u Keniji. Avion je uzletio u 08.38 sati po lokalnom vremenu, a kontakt sa avionom izgubljen je u 8.44 sati. Potvrđeno je da je avion pao na području Bishoftua (Debre Zeit), oko 50 kilometara udaljenosti od mjesta polijetanja, a u zračnoj luci u Nairobiju mnogi su čekali na informacije.

  • Žena s fotografije čekala je slijetanje aviona u Nairobiju i dolazak zaručnika, ali dočekala je najgore vijesti.

  • “Čekamo moju mamu. Nadamo se da je išla drugim letom ili je zakasnila. Ne odgovara na telefonske pozive”, kazala je Wendy Otieno plačući. Robert Mudanda (46) čekao je zeta iz Kanade.

  • “U zračnoj luci nismo nikoga vidjeli iz avio kompanije”, rekao je britanskoj agenciji Reuters tri sata nakon nestanka aviona. “Niko nam ništa nije rekao, samo tu stojimo i nadamo se najboljem”. Bekele Gutema, koji se našao u blizini pada aviona, rekao je za BBC kako je vidio strašnu eksploziju aviona. “Eksplozija i vatra su bile toliko jake da nismo mogli biti u blizini tog mjesta. Sve je izgorjelo. Vatrogasci su stigli oko dva sata nakon pada aviona. Sada su na tom području i četiri helikoptera. Tu eksploziju niko nije mogao preživjeti”. (Vecernji.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje