Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ponovo uhapšen prevarant sa Tindera, ne odustaje od žena i lažnog identiteta

Preuzmite sliku

Simon Hayut uhapšen je sa dokumentima koji glase na Michaela Biltona dok je vozio Maserati vrijedan 80.000 funti, a u njegovom društvu je bila nepoznata žena. Iako je cio svijet upoznat sa njegovim prevarama, Simon očigledno ne odustaje od takvog načina života.

Prevarant sa aplikacije za upoznavanje “Tinder”, koji je mnogima poznat pod lažnim imenom Simon Leviev, još jednom je uhapšen zbog korišćenja lažnog identiteta, a ono što se dogodilo posebno je zanimljivo. Prevarant sa Tindera, o kome je Netflix snimio i dokumentarac, mogao bi da se suoči s novom zatvorskom kaznom i to nakon što je koristio lažnu vozačku u Španiji.

Ovoga puta Hayut je uhapšen sa dokumentima koji glase na Michaela Biltona dok je vozio Maserati vrijedan 80.000 funti, i to u društvu nepoznate žene. Policajci su ga prepoznali zbog dokumentarca koji je postao hit. Poznati prevarant je pušten, a protiv njega je pokrenuta kaznena istraga.

Podsjetimo, u filmu “Tinder Swindler” prikazano je kako je Hayut putem ove aplikacije namamljivao žrtve te ih tako oštetio za iznos od deset miliona dolara i to samo u 2017. godini. Nakon ove prevare na internetu, Hayut je uhapšen u Grčkoj gdje je koristio lažni pasoš te je izručen Izraelu, gdje je rođen.

Zbog korišćenja lažnih dokumenata osuđen je pred Magistratskim sudom u Tel Avivu na zatvorsku kaznu od ukupno 15 mjeseci. Poznati prevarant iz zatvora je tada pušten nakon odsluženih pet mjeseci kazne, u maju 2020. godine. (B92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,