Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policija sedmogodišnjeg dječaka u lisicama odvela iz škole (VIDEO)

Mog sedmogodišnjeg sina policija je u lisicama udaljila iz škole te ga na sedam dana smjestila u ustanovu za mentalne bolesnike, tvrdi April Obis, majka djeteta s posebnim potrebama iz Dallasa u Teksasu.

“Imam dijete s posebnim potrebama i njemu je zaista potrebna posebna njega”, rekla je April Obis za Fox televiziju.

Kako je objasnila, njezin sin ima poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje koji ponekad rezultira impulzivnim ponašanjem i izljevima bijesa.

Savjetnica u osnovnoj školi Gabe P. Allen redovno pomaže njezinom sinu u takvim situacijama, a 9. maja kada se zbio nemili događaj nije bila dostupna.

Navodno su ga udaljili iz razreda jer je lupao glavom kroz zid, a nakon toga su pozvani policajci koji su svladali dječaka.

Uprava škole obavijestila je majku o nastalom problemu, ali kada je došla po sina njega više nije bilo tamo.

Kada sam stigla u školu pitala sam gdje je moje dijete, rekli su mi: “Oh, nije ovdje, ponašao se nerazumno… tako da više nije ovdje”, ispričala je April Obis.

Policija je dječaka odvezla u ustanovu za mentalne bolesnike u DeSotou, gdje je član porodice fotografisao dječaka u lisicama.

Dječak je bio ondje sve do 15. maja, kada su doktori zaključili da više ne predstavlja prijetnju.

Škola se nije službeno oglasila o ovom incidentu navodeći kao razlog zaštitu privatnosti, ali nakon što je fotografija dječaka u lisicama počela kružiti društvenim mrežama poslali su službeno saopštenje, u posjed kojega je došao Fox 4 News.

“Fotografija koja se mogla vidjeti na društvenim mrežama predstavlja učenika kojega udaljuju s nastava kako bi ga se onemogućilo u samoozljeđivanju. Molimo vas da prestanete širiti dezinformacije”, stoji u saopštenju.

Moj sin i ja osjećamo se prevarenima. Onemogućeno mu je pravo na sigurnu zonu, gorko je komentarisala majka. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,