Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policija izrešetala djevojku jer nije htjela leći na tlo: ‘Ne mogu, trudna sam!‘

Preuzmite sliku

Policija je stigla zbog oružane krađe automobila, te su zatekli dvije osobe, muškarac je pobjegao, a djevojka se htjela predati.

Policija u američkom Kansasu izrešetala je 26-godišnju djevojku koja im je tokom akcije hapšenja vikala da je trudna i da zbog toga ne može leći trbuhom na zemlju, kao što su tražili.

U novom skandalu američke policije pojavljuje se sve više detalja, a sve se događalo u petak navečer. Prema izvještaju, policija je pozvana zbog dojave o oružanoj krađi automobila. Došli u na mjesto događaja te su u vozilu zatekli dva osumnjičenika. U tom je trenutku muškarac koji je bio za vozačkim mjestom pobjegao, a trudna djevojka policajcima je navodno rekla da se u automobilu nalazi pištolj.

Tada su počeli pucati u nju te su ispalili najmanje pet metaka. Prevezena je u bolnicu te joj je stanje trenutno stabilno, javlja Daily Mail.

Svjedoci stravičnog događaja kažu kako je ležala u lokvi krvi dok su je policajci vezali lisicama. Žena koja se identifikovala samo kao Shedanja rekla je da je Hale držala ruke u zraku i više puta policajcima rekla da je trudna, no to nije pomoglo.

Shedanja je na obližnjoj benzinskoj stanici zastala kako bi kupila gorivo i sladoled, te je prisustvovala sceni. Rekla je da je najprije čula policajce kako viču “napustite automobil” koji je bio parkiran pored njenog. Vidjela je muškarca koji je istrčao i pobjegao, a Hale je izašla sa podignutim rukama. Policajci su joj rekli da legne na tlo, no ona im je rekla da je trudna i da ne može leći na tlo. Policija je insistirala da legne. Ona je počela hodati unazad prema ogradi te im je prijavila da je u vozilu oružje.

Tada su izvukli oružje i krenuli na nju.

– Ona u ruci nije imala nikakvo oružje, ma nije imala ni obični štap. Bila je potpuno bezopasna. Ipak, počeli su pucati u nju i ispalili pet metaka. Puzala je u lokvi krvi, a oni su je vezali. Sve je to vidjelo moje troje djece, moja tri sina u dobi od godinu, 10 i 13 godina! Djevojka je bila voljna sarađivati, ali je bila preplašena i počela je uzmicati, a oni su hladnokrvno u nju ispalili toliko metaka – kaže Shedanja koja je zgrožena svime što je vidjela.

Policija Missouria istražuje događaj. Njihov glasnogovornik rekao je da je na mjestu događaja pronađeno oružje, no nije htio odgovoriti na pitanje je li oružje pronađeno kod izrešetane djevojke, a na isto pitanje ne odgovara ni načelnik lokalne policije.

– Sve će biti detaljno itraženo – poručio je glasnogovornik Andy Bell za Daily Mail.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,