Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policajci šmrkovima izbacili muškarca iz auta i upucali ga nasred ceste (VIDEO)

Preuzmite sliku

Policajci kalifornijskog grada Orange u nedjelju su nakon bizarnog sukoba ubili naoružanog muškarca koji se zabarikadirao u svom vozilu, piše KTLA.

Muškarca su prije ubistva vatrogasci uz pomoć vodenog šmrka pokušali izvući iz automobila.

Žena koja se predstavila kao muškarčeva sestra rekla je da se radi o Michaelu Anthonyju Perezu (33), ocu šestero djece koji je u ovu srijedu trebao proslaviti rođendan.

Policija je kasnije potvrdila da je Perez tokom incidenta upucan.

“On nije samo još jedna osoba koju je upucala policija. On je sin, brat i otac”, rekla je za KTLA Lovina Perez, sestra ustrijeljenog muškarca.

Incident je počeo u nedjelju oko 23:15 kada je policija pokušala zaustaviti Pereza zbog neispravnog zadnjeg svjetla na njegovom kombiju te naloga koji se povezuje s registarskom tablicom kombija.

Osumnjičeni se nije odmah predao, ali se na kraju predao te je parkirao u Aveniji West Katella.

“Propisno je zaustavljen”, rekao je pukovnik Fred Lopez, policijski službeniku u gradu Orange. “Parkirao je svoje vozilo, međutim nije htio iz njega izaći.”

Perez se na otprilike 30 minuta zabarikadirao u svom vozilu, a policajci su se zabrinuli kada je izvadio upaljač i spremnik plina.

Ubrzo nakon toga su stigli vatrogasci te su uz pomoć vodenog šmrka počeli izvlačiti Pereza iz kombija.“Policajci su mogli nanjušiti benzin te su se zabrinuli kada je upalio cigaretu”, rekao je Lopez. “Mislili smo da bi mogao nešto zapaliti pa smo poduzeli mjere da spasimo čovjekov život.”

Muškarac je nakon razbijanja prozora na kombiju i uz pomoć šmrka istjeran iz vozila. Kada se našao izvan vozila, Perez je izvukao nož.

“Ono što znamo je da u jednom trenutku tokom boravka izvan vozila iza leđa izvukao nož, sada znamo da je to bio nož i da je nakon toga uslijedila pucnjava u koju je bio uključen i jedan policajac”, objasnio je Lopez.

Pereza je upucan u gornji dio torza, međutim policija nije rekla je li pokušao nauditi policajcima.

“Sama činjenica da se neko naoružao predstavlja prijetnju sigurnosti policajcu, ali i drugim ljudima pa smo to tretirali kao prijetnju”, rekao je Lopez. “Ne znamo je li planirao počiniti samoubistvo ili možda zapaliti automobil. Sve su se te stvari mogle u datom trenutku dogoditi i to smo htjeli izbjeći”, rekao je pukovnik.

Perez je nakon pružanja prve pomoći na licu mjesta prebačen u bolnicu gdje je preminuo. Policija je rekla da je Perez imao “pozamašnu kriminalnu historiju”, dok ga njegova teta opisuje kao brižnog oca.

Istraga cijelog incidenta je u toku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,