Četvrtak, 20. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policajac koji je uhapsio El Chapa juniora izrešetan sa 155 metaka

Meksički policajac koji je bio umiješan u hapšenje sina poznatog narkobosa izrešetan je sa 155 metaka u svom autu koji je stajao na parkiralištu shoping centra

Elitni policajac koji je pomogao u hapšenju sina El Chapa upucan je 155 puta u brutalnoj likvidaciji na parkingu, prenosi Daily Mail.

Prema izvještajima 32-godišnji vojnik, identificiran samo kao Eduardo, ubijen je ispred shoping centra u gradu Culiacanu u Mexicu.

On je prošlog mjeseca pomagao pri hapšenju mladića poznatog kao Ovidio Guzman, sina narkobosa Joaquina Guzmana El Chapa. ‘El Chapo’ mlađi odmah je pušten.

Prema lokalnim medijima, žrtva je bila član operacije koju su pokrenule vlasti kako bi uhapsile sina El Chapa i izručili ga SAD.

Izvještaji kažu da je Guzman priveden 17. oktobra tokom sukoba policije i pristaša kartela Sinaloa u gradu Culiacanu. Navodni članovi bande odani Guzmanu tada su izazvali haos na ulicama, a 28-godišnjeg sina El Chapa vlasti su odmah pustile.

Na snimku se vidi trenutak kada crveni automobil prati bijeli automobil na parkingu, prije nego što bar dva naoružana napadača navodno pucaju na policajca 155 puta.

Izvještaji kažu da je žrtva postala službenik Nacionalne policije 2013. godine i posljednji put bila je u pratnji tajnika javne sigurnosti Carlosa Alberta Hernandeza Leyva.

Nije jasno da li je policajac u trenutku napada bio na dužnosti, iako je navodno sa sobom nosio pištolj.

Lokalne vlasti istražuju incident, iako tek treba da utvrde da li iza navodnog ubojstva stoji kriminalna banda, prenosi 24sata.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,