Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pojavila se tajnovita djevojka koja tvrdi da je Putinova kćerka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Već gotovo 20 godina tabu tema u ruskim medijima bila je priča o privatnom životu ruskog predsjednika Vladimira Putina, te posebno priča o njegovim kćerima.

Misterija koja obavija porodični život jednog od najmoćnijih ljudi na svijetu, barem jedan njegov manji dio, otkriven je kroz intervju objavljen na državnoj televiziji sa ženom koja je opisana kao njegova kćerka.

Intervju je na neki način i najava tj. pokušaj da se taj uvijek čvrsti gard predsjednika Putina nekako omekša, a možda i najavi ulazak njegovih kćeri u politički život.

Rusija nema dugotrajnu tradiciju javnog prikazivanja ‘prve porodice’, a sovjetski i post-sovjetski čelnici uglavnom su tom pitanju zadržavanja privatnosti pristupali na drugačije načine. Putin, bivši špijun, uglavnom je svoje kćeri zadržao izvan javnog svijeta, piše The New York Times.

Nekoliko puta ih je spomenuo i uvijek to činio s posebnom nježnosti, pa i prošle godine kada je kratko objavio kako je postao djed.

Tokom svog mandata i unatoč objavljivanju njegovih fotografija sa putovanja po Sibiru, jahanja ili pješačenja, a ponekad i bez košulje, Putin je insistirao da njegov porodični život ostane privatan.

Ruske novine Vedomosti objavile su kako je intervju, objavljen i emitiran prije nekoliko dana, bio prvi sa Katarinom Tikonovom, a zapadni mediji su izvještavali kako je riječ o mlađoj Putinovoj kćeri, iako je sam Putin nikada nije tako predstavio u javnosti, prenosi Oslobođenje.

“Veliki događaj u našem Bizantu”, napisao je jedan ruski član opozicije na Facebooku.

U tom intervju Tikonova je odgovarala na niz pitanja o svom radu kao direktorice naučnog instituta. Emisija je tako i profilirala skupinu naučnika koji razvijaju uređaje koji čitaju moždane valove.

Taj je prilog koji je služio i kao još jedna potvrda uspješne vladavine Putina, prezentirao jako važno istraživanje za rusku tehnologiju, pa tako i samu Tikonovu predstavio kao članicu onog najboljeg što ruska nauka može ponuditi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: