Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poginuo kako bi snimio skok s dimnjaka i postavio video na Youtube

Preuzmite sliku

Youtuber iz Španije tragično je izgubio život nakon što se njegov padobran nije otvorio za vrijeme skoka s visine od 45 metara.

Naime, dvadesetdevetogodišnji Ruben Karbonel u ranim jutarnjim satima krišom je ušao u fabriku cementa u gradu Alikante u srijedu kako bi snimio skok i postavio video na svoj Youtube kanal.

Karbonel se popeo na dimnjak visine 45 metara i skočio, ali su tada stvari krenule po zlu. Njegov padobran nije se otvorio, a Ruben je pao na zemlju i preminuo na licu mjesta piše “Daily Mail”.

Ruben Karbonel na ovaj poduhvat je krenuo sa prijateljem koji je nakon tragedije pozvao pomoć koja je brzo stigla, međutim mogli su samo da konstatuju smrt. U toku je istraga o ovom slučaju kojom će biti utvrđeno kako su Karbonel i njegov prijatelj uspjeli da uđu u fabriku i popnu se na dimnjak.

Također, predmetom istrage će biti i padobran koji je zakazao. Inače, Karbonel se bavio ekstremnim sportovima, a na snimcima na društvenim mrežama vidi se da je volio adrenalin, pa je tako skakao sa mosta, bavio se paraglajdingom i padobranstvom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,