Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pilot iznad Los Angelesa: Upravo sam vidio nekoga u jet packu na visini od 1000 metara

Preuzmite sliku

Više pilota prijavilo je da je vidjelo osobu kako leti uz pomoć jet packa nedaleko od zračne luke u Los Angelesu na visini od 1000 metara, javlja Sky News.

FBI je pokrenuo istragu nakon što su dva pilota prijavila da su vidjeli čovjeka koji leti jet packom uz zračnu luku u Los Angelesu u nedjelju.

Objavljen snimak razgovora

Više američkih medija objavilo je audiosnimak komunikacije između pilota i kontrole leta, koja otkriva detalje incidenta.

Na snimku se čuje kako pilot govori: “Kontrolo, ovdje je let Americana 1997. Upravo smo prošli pored tipa s jet packom.”

Kontrola leta potom odgovara protupitanjem: “Ok, je li bio s vaše lijeve ili desne strane?”

Pilot odgovara: “S lijeve strane, oko 300 jardi (nešto manje od 300 metara, op.a.), otprilike na našoj visini.”

Nekoliko sekundi kasnije javlja se pilot drugog aviona: “Upravo smo vidjeli kako je pored nas proletio tip s jet packom.”

“Samo u Los Angelesu”

Kontrola leta potom upućuje drugi avion da bude oprezan pa dodaje: “Osoba s jet packom viđena je oko 300 jardi južno od zračne luke na visini od oko 3000 stopa (oko 1000 metara, op.a.).

Na snimku se potom čuje neidentifikovana osoba kako govori: “Samo u Los Angelesu.”

Američka agencija za regulaciju zračnog saobraćaja, FAA (Federal Aviation Administration), u izjavi za NBC je poručila: “Zračne ekipe s dva leta prijavile su da su vidjele nešto što se čini kao osoba s jet packom kad su bili na finalnom prilazu LAX-u (zračna luka Los Angeles, op.a.) oko 18:35 u nedjelju.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,