Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Petostrukog prvaka svijeta, nakon nesreće, pojeli medvjedi

Preuzmite sliku

Tragedija koja se dogodila na Kamčatki, kada je troje mladih Rusa poginulo u padu helikoptera dobila je još jeziviji nastavak, s obzirom na to da su njihova tijela raskomadali i pojeli medvedi.

Život su u ovoj nesreći izgubili Zoja Kajgorodova, organizator puta, zatim šef kompanije za mobilne telefone Sergej Kolesnjak, ali i petostruki svjetski prvak u biatlonu, Igor Malinovski, 25-godišnjak koji je pilotirao letjelicom.

Istraga je navodno utvrdila da su njihova tijela nakon incidenta odvukli i pojeli medvjedi.

“Ostatke poginulih turista nakon pada helikoptera Robinson na Kamčatki odvukli su medvjedi”, prenio je kanal 5TV, pozivajući se na lokalne izvore.

Ko je bio momak zbog čije smrti tuguje sportski svijet?

Rođen 1997. godine u gradu Milkovo na Kamčatki, još kao dečak je počeo da se bavi biatlonom, a da je ekstremno talentovan pokazali su rezultati, pošto je u juniorskoj konkurenciji osvojio čak pet trofeja najboljeg na svijetu, od čega tri 2017. i 2018. godine, i smatran je jednom od najvećih mladih nada svjetskog biatlona, pa je već sa 20 godina dobio šansu da se okuša u seniorskoj konkurenciji, što je za biatlon rijetkost.

Međutim, uprkos ogromnom talentu nije uspio da napravi iskorak, pa je kako je vrijeme prolazilo sve manje i manje imao interesovanja za ovaj sport, da bi početkom pandemije koronavirusa odlučio da okonča karijeru i posveti se letenju, pošto je studirao na Tehničkom fakultetu za pilote civilne avijacije u Omsku. Ubrzo je položio ispit za pilota, i počeo da radi u očevoj kompaniji koja je prevozila ljude do Kamčatke.

Ipak, kada je situacija sa virusom počela malo da slabi, a granice bile sve otvorenije, on je navodno izrazio želju da se u narednim godinama ponovo bar još jednom okuša u biatlonu, ali je taj plan spriječila jedna od najvećih tragedija u novijoj historiji Kamčatke. (nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,