Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Parkirala automobil pored škole, a kad se vratila pronašla ga je u dubokoj rupi u cesti

Preuzmite sliku

Procjenjuje se da je vrtača bila velika oko 18,6 metara kvadratnih kada se otvorila i progutala automobil.

Nakon brojnih incidenata koji su se dogodili s ovim prirodnim fenomenom tokom godina, ne može se poreći da je otvaranje rupa ozbiljan problem. Još jedan novi primjer je ova vrtača u Kaliforniji koju posljednjih mjeseci “tuku” iznimno nepovoljni klimatski uslovi, koja je progutala Toyotu RAV4 “u jednom zalogaju”.

 • Kako javlja Ventura County Star, procjenjuje se da je “jama” bila velika oko 18,6 metara kvadratnih kada se otvorila oko podneva u srijedu. Srećom, niko nije bio u vozilu u tom trenutku, pa nema povrijeđenih.

  Vlasnica terenca, učiteljica u obližnjoj školi, parkirala je svoje vozilo zbog blizine zgrade. “Nisam mogla vjerovati”, rekla je novinarima. “To je tako bizarno i nadrealno, jer mislite da se tako nešto ne događa na ovom području”.

 • Da stvari budu gore, budući da se rupa zaustavila na pregradi između ulice i oluka, čini se da su dva točka RAV4 još uvijek bila izvan rupe kada se cesta urušila, što je vjerovatno uzrokovalo da se SUV prevrne i sleti na svoj krov. Vozilo je pronađeno kasnije te večeri, iako nije poznato njegovo trenutno stanje, prenosi Jutarnji list.

  Vjeruje se da je uzrok otvaranja jame bila jaka kiša koja je uzrokovala pucanje odvodne cijevi, erodirajući tlo do tačke urušavanja. Ubrzo nakon incidenta, vatrogasci su stigli na lice mjesta kako bi se pobrinuli za sve potencijalne opasnosti, a zatim je slučaj predat policiji nakon što je isključen rizik od daljnjeg urušavanja. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,