Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pandemija koronavirusa značajno oborila cijene aranžmana na najatraktivnijim destinacijama

Preuzmite sliku

Ukoliko godišnji odmor možete da prebacite na zimu i spremni ste da se strpite, ali i da rizikujete jer je i dalje neizvjesno kako će se situacija sa koronavirusom odvijati, mogli biste da dobijete zvjezdicu više u hotelu ili da letite i za 100 eura manje.

Teška i nesigurna vremena natjerala su aviokompanije i turističke agencije da snize cijene smještaja kako bi lakše preživjele, a pritom računaju na putnike koji bi svoj ljetnji odmor prolongirali do zime, piše punkufer.

Pandemija je navela i najveću svjetsku turističku kompaniju TUI da ponudi popuste za omiljene destinacije, poput Maldiva za aranžmane koji kreću od kraja novembra, idealno za one kojima nesigurna budućnost ne predstavlja prepreku do rajskih plaža i odmora pod palmama.

Agencija TravelSupermarket koja traži najpovoljnija putovanja ponudila je i konkretne podatke o popustima. Ove zime će se najpovoljnije putovati u Dubai sa cijenama aranžmana koje su pale za 30 posto, a tu su i Krf (19 posto), Majorka (16 posto), kao i Antalija, Barselona, Berlin, Mauricijus, Kanarska ostrva, Goa, Kipar i Tenerife sa po 14 posto.

TravelSupermarket ističe da su cijene pale toliko da praktično besplatno možete dobiti dodatnu zvjezdicu u hotelu.

I Skyscanner bilježi značajan pad cijena avio karata. Prosječne cijene letova iz Londona za Bangkok pale su za 85 eura u odnosu na posljednje dvije godine, a za let od Londona do Njujorka British Airways početkom decembra nudi “popust” od skoro 120 eura.

Među najpopularnijim rezervacijama smještaja za oktobar pa do kraja godine su Tenerife, Lanzarote, New York, Amsterdam, Kosta Blanka, Hurgada, Jamajka, Dominikanska republika i Dubai.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje