Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Palestinsko rukovodstvo pozvalo na američki pritisak na Izrael

Preuzmite sliku

Palestinsko rukovodstvo pozvalo je danas na pojačani američki pritisak na Izrael da zaustavi tekući juriš na Gazu i prisilno protjerivanje Palestinaca iz Jerusalema.

Član Centralnog komiteta Fataha, Hussein al-Sheikh, načelnik generalne obavještajne službe, Majid Faraj, i savjetnik za diplomatska pitanja predsjednika Mahmouda Abbasa, Majdi Khaldi, pozvali su SAD da ulože napor i izvrše svaki pritisak na izraelske okupacione vlasti da odmah zaustave svoje agresija na Gazu, kao i prisilno raseljavanje Palestinaca iz Jerusalema, posebno iz naselja Sheikh Jarrah, te poštuju sveta mjesta.

Zvaničnici su objavili ovo tokom sastanka s američkim izaslanikom za izraelsko-palestinske poslove Hadyjem Amrom, zajedno sa pratećom delegacijom u Ramali.

Izvijestili su Amra i njegovu delegaciju o najnovijim političkim zbivanjima na palestinskim područjima, kao i pitanjima od zajedničkog interesa, te upozorili protiv nastavka izraelske agresije koja bi u potpunosti uništila svaku mogućnost za oživljavanje ozbiljnog mirovnog procesa koji vodi sveobuhvatnom i pravednom rješenju koje osigurava okončanje izraelske okupacije i uspostavljanje palestinske države na osnovu granica iz 1967. godine, sa istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,