Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Palestinska grupa Islamski džihad: Uraditi sve za oslobađanje svih palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora

Preuzmite sliku

Izraelska policija objavila je da su uhvatili i preostala dva od šest Palestinaca koji su 6. septembra pobjegli iz zatvora Gilboa na sjeveru zemlje, javlja Anadolu Agency (AA)

U saopćenju izraelske policije navodi se da su preostala dva palestinska zatvorenika koja su pobjegla iz zatvora Gilboa uhvaćena u gradu Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali.

Palestinska grupa Islamski džihad objavila je da Izrael smatra odgovornim za sigurnost palestinskih zatvorenika.

Vezano | Izraelske snage uhvatile i preostala dva Palestinaca koji su pobjegli iz zatvora

Palestinska grupa je u saopćenju obećala da će uložiti snažne napore za oslobađanje svih palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora, te pozvala na održavanje skupova širom okupiranih palestinskih teritorija kako bi svi zajedno iskazali podršku porodicama palestinskih zatvorenika.

Preostala dva palestinska zatvorenika koje je izraelska policija uhvatila su Iham Kamamji i Munadil Nafiyat, članovi pokreta Islamski džihad.

Ranije su uhvaćena četvorica od šest palestinskih zatvorenika, koji su nedavno pobjegli iz strogo čuvanog izraelskog zatvora.

Velika potraga pokrenuta je nakon što su zatvorenici pobjegli iz zatvora Gilboa na sjeveru Izraela, što je prvo veće zatvorsko bjekstvo Palestinaca u posljednjih 20 godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,