Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Palestinska djeca protestuju protiv izraelske blokade: Uzeli ste nam djetinjstvo

Preuzmite sliku

Palestinska djeca noseći balone i transparente protestovala su protiv 15-godišnje izraelske blokade Pojasa Gaze s porukom cijelom svijetu o potrebi zaustavljanja zločina čije su žrtve i djeca, javlja Anadolu Agency (AA).

Veliki broj palestinske djece učestvovao je na skupu koji je ispred graničnog prelaza na sjeveru Pojasa Gaze održan na poziv nekoliko palestinskih organizacija. Okupljeni mališani su noseći palestinske zastave i puštanjem balona u zrak protestovali protiv 15-godišnje izraelske blokade. Djeca su nosila transparente s natpisima “Spasite naše djetinjstvo”, “Mi smo djeca Palestine”, “Progone nas na našoj zemlji” i “Zašto ne vidite naše rane i suze?”.

Palestinski dječak Ahmed Abu Asker rekao je da Izrael stalno sprovodi nasilje nad Palestincima.

“Izrael nastavlja činiti zločine protiv čovječnosti u Gazi. Oduzima nam djetinjstvo i sprečava nas da živimo kao drugi ljudi“, kazao je ovaj dječak te dodao:

“Opkolili su nas, oduzeli su nam slobodu. Oduzeli su nam osnovna prava i normalan život”. Izrael od 2006. godine pod kopnenom, pomorskom i zračnom blokadom drži Pojas Gaze, koji ima blizu 2,1 miliona stanovnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,