Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Palestina uvela vanredno stanje zbog korona virusa

Preuzmite sliku

Palestinske vlasti su ponovo proglasile vanredno stanje zbog povećanja broja zaraženih osoba korona virusom na području okupirane Zapadne obale.

“Zbog širenja korona virusa od danas je proglašeno vanredno stanje koje će na snazi biti 30 dana na području cijele Palestine“, navodi se u odluci koju je potpisao palestinski predsjednik Mahmoud Abbas.

Vlada Palestine tako je dobila ovlasti za uvođenje restriktivnih mjera, poput zatvaranja gradova u karantine i ograničenje kretanja ljudi.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravstva, broj osoba zaraženih korona virusom na području okupirane Zapadne obale povećan je na 4.250, a od posljedica zaraze umrlo je 19 osoba.

Vanredno stanje zbog pandemije COVID-19 u Palestini je na snazi bilo i od 6. marta do 3. maja, ali je ukinuto zbog smanjenja broja novozaraženih osoba.

U tom periodu u jednom danu je najviše zaraženo 39 osoba, a trenutno u jeku drugog vala širenja korona virusa na Zapadnoj obali broj novozaraženih u jednom danu se popeo na 330.

U maju je broj aktivno zaraženih korona virusom u Palestini smanjen na 43, a trenutno je u toj zemlji aktivno zaraženo više od 4.000 ljudi. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,