Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otkriven najgori serijski ubica u historiji: Bivši bokser kriv za smrt više od 90 ljudi

Preuzmite sliku

Amerikanac koji je osuđen za tri ubistva u Kaliforniji, priznao je policiji da je kriv za više od 90 ubistava širom Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz tužilaštva u Teksasu. Bivši bokser Samuel Litl (Little, 78) osuđen je 2014. za ubistvo tri žene u okrugu Los Anđeles.

Istražitelji su, međutim, već tada posumnjali da je bivši bokser serijski ubica mnogo većih razmjera. Detektivi su ga pokušavali povezati s ubistvima na Floridi, u Džordžiji, Kentakiju, Luizijani, Misisipiju, Misuriju, Ohaju i Teksasu, ali neuspješno.

No, nedavno je došlo do dramatičnog napretka u istragama kad je ovaj serijski ubica doveden u zatvor u Teksasu zbog još jednog nerazriješenog ubistva. Tamo je teksaškom rendžeru James Holland otkrio da je ubio više od 90 ljudi.

Okružni tužilac Bobby Bland pretpostavlja da je Litl konačno odlučio da sve prizna nakon što je njegova žalba na kaznu doživotnog zatvora odbijena pa više nije imao šta izgubiti. Detektivi su utvrdili da je Litl uglavnom ubijao žene tako što bi ih nokautirao bokserskim udarcem, a zatim ih davio masturbirajući u isto vrijeme.

Nakon toga bi bacio tijelo žrtve, napustio grad i krenuo dalje. Ako se broj ubistava koja je Litl priznao pokaže tačnim, to će značiti da se radi o najvećem potvrđenom serijskom ubici u američkoj historiji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: