Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otac s Downovim sindromom ne skriva ponos: “Moj sin je postao doktor”

Preuzmite sliku

Sirijac Jad Issa rođen je s Downovim sindromom, a njegova životna priča prava je inspiracija.

On i supruga u braku su 21 godinu i imaju sina Sadera, koji se danas školuje za stomatologa. Sader je nedavno na društvenim mrežama progovorio o svojoj porodici kako bi svima pokazao koliko je ponosan na svog oca.

“Zovem se Sader Issa i student sam treće godine stomatologije. Moj otac ima Downov sindrom. On je otac, muž i vođa porodice već 21 godinu. Dijete koje odrasta s osobom s Downovim sindromom imat će svu ljubav i nježnost koja mu je potrebna”, rekao je Sader.

“Ne bih mogao poželjeti drugog oca. Ponosan sam na njega i on je ponosan na mene. U ovu 21 godinu pokušao je učiniti sve da mi osigura normalan život kakav imaju i druga djeca. Tokom mog studija bio mi je najveća podrška u svakom pogledu, psihički, financijski…”, kaže ovaj ponosni dečko.

“Moj otac i majka imaju život pun ljubavi, jednostavnosti i poniznosti. Očevi su društveni odnosi jednostavni i čisti jer on voli svakoga, a zauzvrat ga svi ljudi vole i poštuju i tretiraju kao svakog drugog čovjeka. Jedna od stvari na koje sam posebno ponosan je kada me otac prvi put upoznaje s novom osobom i kaže: ‘Moj sin je doktor!‘ Kao da kaže: ‘Imam Downov sindrom, ali sam odgojio sina i učinio sve da mu pomognem da postane liječnik koji liječi ljude…'”, otkriva Sader, čija je priča postala inspiracija mnogima. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,