Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Osmogodišnjakinja umrla jer ju je maćeha natjerala da pije vodu iz WC školjke

Preuzmite sliku

Osmogodišnja djevojčica umrla je od sepse nakon što ju je maćeha natjerala svojim metodama kažnjavanja da pije iz prljave wc školjke, izvještavaju mediji. 

Raylee JoLynn Browning umrla je 26. decembra 2018., a nakon smrti su joj otkrivene ozljede rektuma, modrice i opekline na tijelu. Njen otac Marty Browning, maćeha Julie Dawn Titchenell-Browning te Sherie Titchenell, maćehina sestra, uhapšeni su zbog smrti djevojčice u Hilltopu u Zapadnoj Virginiji.

Djevojčica je pretrpjela srčani zastoj nakon čega ju je Sherie odvezla u bolnicu. Trio je optužen za smrt djeteta koja je nastupila zbog zanemarivanja, a određena im je kaucija u iznosu od 100 hiljada dolara nakon što su istražitelji otkrili užasne životne okolnosti u kojima je nesretna djevojčica živjela.

Titchenell-Browning bila je bivša kraljica izbora za ljepotu, a svoju pokćerku je navodno tukla, izgladnjivala i branila joj da pije po tri dana.

Kako prenosi Bluefield Daily Telegraph, tukla ju je žlicom i remenjem te ju je tjerala da spava na podu u peleni zbog čestog mokrenja u krevet.

Njena druga kći sada je u udomiteljskoj porodici, a policiji je mjesecima kasnije otkrila šokantne detalje koji su sada izašli na vidjelo.

“Njeno kažnjavanje je bilo zabrana pijenja bilo čega, nije joj čak davala ni vodu. Ulovila sam je nekoliko puta kako pije iz WC školjke i mislim da je tako dobila infekciju koja je uzrokovala sepsu. Govorila sam Raylee da je ta voda prljava, ali bila je žedna”, prepričala je.

Malena Raylee je zbog autizma i promjena raspoloženja morala piti sedam različitih lijekova, a nekoliko puta je završila u bolnici na liječenju.

Nije jasno zbog čega niko nije prijavio zanemarivanje djeteta kojega su bili svjesni i u školi. Naime, zaposlenici u kantini su priznali da je djevojčica uvijek molila da joj daju više hrane jer joj, kako je tvrdila, “nisu dopuštali da jede kod kuće”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,