Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Očajni Afganistanac objavio snimak s točka evakuacijskog aviona: Jesu li ovo njegovi posljednji trenuci?

Preuzmite sliku

Zastrašujući snimci pokazuju noge jednog muškarca koje vise van aviona nakon što su ga prikliještila vrata kućišta stajnog trapa

Na hiljade Afganistanaca nahrupilo je u zračnu luku u Kabulu u nadi da će se ukrcati na jedan od američkih evakuacijskih aviona i pobjeći iz zemlje koju su osvojili talibani.

Dramatične snimke i fotografije s društvenih mreža prikazuju kako se gomila ukrcava na C-17. U američkom vojnom transporteru koji je u normalnim okolnostima namijenjen za prevoz samo 134 ljudi odjednom se našlo više stotina, a oni koji se nisu uspjeli dočepati unutrašnjosti aviona, u očaju su se pridržavali za njegovu vanjsku stranu.

Pojavile su se i snimke evakuacijskog aviona iz kojeg su Afganistanci koji su se držali za točkove padali s nekoliko stotina metara visine kada su uslijed ubrzanja aviona izgubili kontrolu, a njihova su tijela pronađena na krovovima zgrada.

Najnoviji snimak prikazuje upravo jednog mladića koji se zajedno s nekolicinom popeo na stajni trap.

Nije poznato šta se dogodilo s čovjekom koji je snimio video, kao ni s ostalima prikazanima na snimci, no zastrašujuće snimke pokazuju noge jednog muškarca koje vise van aviona nakon što su ga prikliještila vrata kućišta stajnog trapa, dijela u koji avion uvlači točkove nakon polijetanja.

Washington Post javlja kako je u stajnom trapu posada pronašla beživotno tijelo jednog Afganistanca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,