Subota, 25. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Obračun pilota i stjuardese u avionu: Posvađani ljubavnici se nisu štedjeli

Dvoje zaposlenika bilo je u vezi, a izgleda kako je motiv za tučnjavu ljubomora.

Šokantni snimci sigurnosnih kamera sa međunarodnog aerodroma u Denveru nedavno su se pojavili na internetu te izazvali zgrožavanje javnosti u Americi. Naime, sinak prikazuje fizički obračun pilota i zaposlenice Republic Airwaysa u avionu.

Na videu se vidi kako je 36-godišnji William Thomas pljunuo 29-godišnju Marishu Sporer. Zatim ga je ona ošamarila, da bi kasnije Thomas nasrnuo na nju te ju udario u lice i stomak.

Potukli se na pauzi

Denverska policija je saopćila kako se fizički obračun dogodio u pauzi između letova, 14. septembra. Uhapšeni su i optuženi za napad i narušavanje javnog reda i mira, a na sudu bi se trebali pojaviti naredne sedmice. Iz kompanije su poručili kako je oboje njihovih zaposlenika otpušteno. Dodaju kako u trenutku okršaja u avionu nije bilo putnika.

“Svjesni smo situacije koja se dogodila prošlog mjeseca u kojoj je sudjelovalo dvoje naših zaposlenika. Istražili smo to i poduzeli odgovarajuće mjere u skladu s našim uvjerenjem da je takvo ponašanje neprihvatljivo”, rekao je glasnogovornik Republican Airwaysa.

ABC News je saznao kako su njih dvoje od novembra bili u vezi, a sve je eskaliralo kada je Sporer na Thomasovu mobitelu vidjela nešto što joj se nije svidjelo.

Bili su u vezi

Njih dvoje su u vezi sa intimnom vezom od novembra, prema izjavi o vjerovatnom uzroku, ali stvari su porasle kad je Marisha Sporer na Thomasovom mobitelu vidjela nešto što joj se nije dopalo.

“Oboje su se složili da će prekinuti, a Thomas je pošao u avion i sjeo u kokpit, dok je Sporer otišla do vrata. Sporer se razljutila i vratila u avion kako bi se suprotstavila Thomasu. Sporer je zgrabila Thomasa za kravatu i triput ga udarila po licu otvrenim dlanom. Thomas je uzvratio tako da je uhvatio Sporer i udario je u rebra zatvorenom šakom”, navodi se u izvještaju o napadu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,