Četvrtak, 6. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Objavljeni snimci koji su šokirali Ameriku: Djeca odvojena od roditelja plaču u kavezima

Preuzmite sliku

Američki istraživački medij ProPublica objavio je snimke koje su se brzinom munje proširile internetom.

Naime, već danima Ameriku potresaju informacije o prisilnom razdvajanju djece ilegalnih migranata od svojih roditelja. Nedavno su se pojavili i snimci djece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Teksasu, a ProPublica je objavila audiosnimke djece u dobi od 4 do 10 godina koja plaču i zazivaju svoje roditelje i rodbinu.

Protiv razdvajanja djece pobunile se i Melanija Tramp (Melania Trump) i Laura Buš (Bush).

Podsjetimo, zbog politike ”nulte tolerancije” u svrhu sprečavanja ilegalne imigracije u razdoblju od šest sedmica tokom aprila i maja 2.000 djece razdvojeno je od svojih roditelja. Zbog toga su se protiv takve politike administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa pobunile njegova supruga Melanija, ali i Laura Buš, supruga bivšeg američkog predsjednika Džordža buša (George W. Bush).

Na snimkama koje je objavila ProPublica čuje se plač djece zatvorene u žičanim kavezima u jednom od kampova na američko-meksičkoj granici u kojem pogranični agenti drže djecu razdvojenu od roditelja – ilegalnih migranata.

Na snimku se čuje dječiji plač, ali i pogranični agent koji, komentirajući plač djece odvojene od roditelja, govori: “Imamo pravi orkestar ovdje. Nedostaje još samo dirigent.”

Istovremeno su objavljeni i videosnimci djece zarobljene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mjestu Mekelen.

Snimke uplakane djece i djece zarobljene u žičanim kavezima munjevito su obišle društvene mreže i, logično, izazvale burne reakcije svih onih koji smatraju da se radi o, najblaže rečeno, nehumanoj praksi, prenosi Index.hr.

Među njima je i republikanski senator i američki ratni heroj Džon Mekejn (John McCain), koji je na Twitteru napisao kako je praksa razdvajanja porodica “uvreda za uljudnost američkog naroda i protivno principima i vrijednostima na kojima je izgrađena američka nacija”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,