Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Obama podržao predsjedničku kandidaturu Joea Bidena

Bivši američki predsjednik Barack Obama podržao je predsjedničku kandidaturu Joea Bidena, koji je bio potpredsjednik tokom njegova dva mandata u Bijeloj kući.

– Ponosan sam što podržavam mog prijatelja Joea za predsjednika SAD-a – rekao je Obama u videozapisu koji je objavio na svom Twitter profilu.

Obama je poručio da, posebno u periodu epidemije koronavirusa, Bijeloj kući treba snažno i principijelno vodstvo, prenosi Anadolija.

– Vjerujem da Joe ima sve kvalitete koje bi predsjednik trebao imati upravo sada – naveo je Obama, te dodao: “Joe ima karakter i iskustvo da nas vodi u jednom od naših najmračnijih vremena i pomaže u dugotrajnom procesu ozdravljenja.”

Podvukao je također kako je odluka da ga izabere za potpredsjednika tokom svog mandata, bila jedna od najboljih koju je donio u svom životu.

Ono što je interesantno je činjenica da Obama tokom 12-minutnog videozapisa niti jednom nije pominjao ime aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa.

Iznio je također i niz pohvala na račun Bernieja Sandersa, koji je također, povukao kandidaturu i svoju podršku dao Bidenu.

– Bernie je čovjek koji je svoj život posvetio tome da bude glas nade, snova i razočarenja svih ljudi radnika. Iako se oko svega nismo slagali, oduvijek smo dijelili svoje uvjerenje u stvaranje Amerike pravednijim i ravnopravnijim društvom – poručio je Obama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje