Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novo ubistvo u Americi: Policajac sasuo pet metaka u mladića zbog čekića u džepu

Preuzmite sliku

Policajac ga je upucao s čak pet metaka, a iako je ubijen u noći s ponedjeljka na utorak, policija se nije po tom pitanju oglasila do srijede. Službenik je suspendovan do daljnjega, piše 24sata.hr

Nova tragedija dogodila se u Americi. U kalifornijskom Valleju ubijen je mladi Latinoamerikanac (22). Usmrtio ga je policajac ispalivši pet metaka u njega, a kako javlja ABC7news, upucani mladić nije predstavljao baš nikakvu opasnost.

Mladi Sean Monterrosa ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak, a policija se nije oglasila sve do srijede. Nije se čak ni znalo je li mrtav.

Potom se obratio lokalni policijski čelnik Shawny Williams i otkrio okolnosti događaja. Objasnio je kako je policajac mislio da Monterrosa ima pištolj jer je vidio da nešto viri iz njegovog džepa:

– Zbog toga je kolega otvorio vatru, jer je pretpostavljao da bi moglo doći do krvoprolića te da bi mogao biti napadnut – kazao je Williams.

Kasnije se utvrdilo da pištolja nije bilo, a taj ‘pištolj’ kojeg je policajac vidio bio je samo – čekić. Taj policajac suspendovan je do daljnjeg.

U tim trenutcima, kao i u ostatku Sjedinjenih Država i u Valleju su se odvijali protesti. U tom su gradu prosvjednici opkolili policijsku stanicu.

Iako se stanje u nekim mjestima smirilo, širom Amerike i dalje prosvjeduju stotine hiljada Amerikanaca zbog nedavnog ubistva Georgea Floyda koji je preminuo zbog toga što mu je policajac koljenom gnječio vrat preko pet minuta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,