Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi svjetski rekord: Južnoafrikanka rodila 10 beba

Preuzmite sliku

“Sedam dječaka i tri djevojčice. Sretan sam. Emotivan sam. Ne mogu puno govoriti”, rekao je suprug Teboho Tsotetsi.

Južnoafrikanka je donijela na svijet deset beba što bi mogao biti novi svjetski rekord, javlja BBC.

Suprug Gosiame Thamare Sithole rekao je kako su ih iznenadile još dvije bebe jer su ih prethodno na ultrazvuku vidjeli samo osam. “Sedam dječaka i tri djevojčice. Sretan sam. Emotivan sam. Ne mogu puno govoriti”, rekao je suprug Teboho Tsotetsi za Pretoria News. Jedan južnoafrički dužnosnik potvrdio je vijest BBC-ju, ali je drugi rekao da tek trebaju vidjeti bebe.

  • Predstavnici Guinnessovih svjetskih rekorda rekli su za BBC da istražuju slučaj gospođe Sithole. Žena koja je rodila osam beba u Sjedinjenim Državama 2009. trenutno drži Guinnessov svjetski rekord za najviše beba donesenih na svijet u jednom porodu.

    Prošli mjesec je 25-godišnja Halima Cisse iz Malija rodila devet beba koje dobro napreduju u klinici u Maroku. Većina trudnoća s velikim brojem beba završava prijevremeno, rekla je Rhoda Odhiambo, BBC-jeva reporterka koja prati zdravstvo u Africi.

    Porodi s više od tri beba su rijetki i većinom su rezultat tretmana plodnosti, no u ovom slučaju par tvrdi da su njihove bebe začete prirodnim putem.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,